Gå till innehåll
Svenska Konståkningsförbundet
Svenska Konståkningsförbundet

Vila i frid Roger Blomquist

Roger Blomquist, SVT Sport har gått ur tiden. Förbundsordförande Katarina Henriksson framför konståkningens varma tack för hans gärning.

Det är med stor sorg som vi idag nåtts av beskedet att Roger Blomquist, SVT Sport, lämnat oss. Hans engagemang och hårda arbete för att synliggöra alla sporter och våra utövare har spelat stor roll för konståkningen. Det var det arbetet som bland annat gjorde att TV började sända alla deltävlingar i de stora mästerskapen under 90-talet, vilket gav många fler möjligheten att följa tävlingarna och konståkarna på ett nytt sätt. Säsongen 1992–1993 valdes Roger till Årets Konståkare, en hedersutnämning för sitt stora engagemang och betydelse för vår sport. Vi kommer sakna alla timmar med honom på traditionell tv och under de senare åren också på webben. Vi kommer minnas honom med stor värme. 

Katarina Henriksson, ordförande Svenska Konståkningsförbundet

 

2011 publicerade vi en artikel om Roger och hans engagemang i konståkningen. Läs den här>> Länk till annan webbplats.

Publicerad: 2014-09-15

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Samarbetspartners

Sponsorer