Gå till innehåll
Svenska Konståkningsförbundet
Svenska Konståkningsförbundet

En praktikants betraktelser

Under april-maj hade förbundet förmånen att ha Sara Larsson, student på Bosöns organisationsledarlinje, som praktikant under 6 veckor. Sara jobbade både med förbundets ordinarie verksamhet och med EM-organisationen.


Jag heter Sara Larsson och studerar på Bosöns Idrottsfolkhögskola på deras Organisationsledarlinje. Jag avslutade mina 6 praktikveckor för ett tag sedan, veckor som jag valde att förlägga på Svenska Konståkningsförbundet. 

Under denna period inledde jag första veckan med Site Inspection inför EM med möten hela dagarna där personer från ISU, Globen, Stockholms Stad och TV var med. Jag är volontärsansvarig under EM och det var därför jag var med på dessa möten.

Därefter har jag främst varit på kansliet och där har arbetsuppgifterna varierat väldigt mycket. Allt från att sortera papper och sammanställa statistik, till att skicka beställningar och planera Convention som äger rum i höst. Jag har fått en mycket bra inblick i hur arbetet på kansliet fungerar, vem som gör vad och hur mycket det faktiskt är att göra på ett förbundskansli.

Det har varit fullspäckade dagar med massa mail och telefonsamtal från personer som undrar saker och ting, framförallt angående nästa säsong. Vilket också är mycket av det arbete som görs just nu; tävlingsplaneringen, antagningarna till Elitserien och A-tävlingar, planeringen av Convention där även årsmötet ingår som nyhet i år. Mycket förberedelser inför årsmötet är det förstås också eftersom det bara hålls vartannat år.


Det är en härlig stämning på kansliet som ligger i Idrottens Hus vid Stadion i Stockholm. Konståkningsförbundet delar korridor tillsammans med Skridskoförbundet, Gymnastikförbundet, Skolidrottsförbundet, Rugbyförbundet, Badmintonförbundet och Cykelförbundet. En bra blandning av olika idrotter och i korridoren vimlar det av en massa kunskap och engagerade personer. Så jag hoppas att det även i framtiden fortsätter vara så att olika idrottsförbund sitter i samma hus och kan inspirera varandra. Även RF och SISU sitter i Idrottens Hus.

Skribent: Sara Larsson

Publicerad: 2014-07-01

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Samarbetspartners

Sponsorer