Gå till innehåll
Svenska Konståkningsförbundet
Svenska Konståkningsförbundet

Malin Jarl ny Generalsekreterare

Malin Jarl blir ny Generalsekreterare i Svenska Konståkningsförbundet och tillträder 1 mars 2014.


Malin har en bakgrund som marknadschef inom näringslivet, examen i ekonomi och arbetar sedan 2009 på förbundskansliet med bland annat administrationen, föreningsarbetet och på senare tid också utbildningsfrågor. Hon har själv en bakgrund som aktiv och tränare i konståkning och har drivit Sveriges största skridskoskola med mer än 400 aktiva. 

– Svensk konståkning behöver en väl fungerande administrativ bas för att hantera ett blomstrande föreningsliv och stora mästerskap på hemmaplan. I Malin har vi i förbundet rekryterat internt, och det känns tryggt att veta att hon redan är insatt i förbundsarbetet. Vi är väldigt glada att Malin vill ta sig an rollen som Generalsekreterare med det ansvar och utmaningar som det innebär, säger Katarina Henriksson, Förbundsordförande

Malin tillträder 1 mars. Hennes bakgrund inom konståkningen är gedigen. Hon har i princip varit aktiv i de flesta delar, med undantag för rollen som domare. Malin var aktiv åkare på 1980-talet, har den högsta tränarutbildningen, har varit ideell ledare i föreningar och styrelser på både lokal- och distriktsnivå. Cirkeln sluts då hennes nu tioåriga dotter själv är biten konståkare.

– Att få arbeta med sin passion är en fantastisk förmån. Uppdraget som Generalsekreterare är en spännande och sporrande utmaning. Jag har med det fått ett fortsatt förtroende att i en ny roll utveckla svensk konståkning tillsammans med mina duktiga kollegor och alla ideellt engagerade i hela Sverige, säger Malin Jarl. 

Publicerad: 2014-01-13

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Samarbetspartners

Sponsorer