Gå till innehåll
Svenska Konståkningsförbundet
Svenska Konståkningsförbundet

Ungdomslyftet November 2013

Ytterligare en träff för ungdomslyftet har ägt rum, denna gång i Skara ishall lördag-tisdag arrangerad av ansvarig för ungdomslyftet Regina Jensen. Alexander Vedenin var ansvarig tränare på isen och arbetade tillsammans med åkarna och deras medföljande tränare.

Redan på lördagseftermiddagen anlände samtliga deltagare, 16 ungdomar och deras tränare till Skara. På schemat stod genomgång av vad som skulle ske dessa dagar och inkvartering på vandrarhemmet.

Söndagen var tänkt att vara som en tävlingsdag. Åkarna fick starta dagen med 60minuters träning på is för att åka igenom sina programdelar och därefter åkte samtliga till ishallen i Lidköping där flickorna och pojkarna fick visa upp sina friåkningsprogram för tränarna som agerade domare samt för Alexander Vedenin och den tekniska specialisten Sara Agnafors.

När alla ungdomar åkt sina program fick de en genomgång av sportchef Anna Hörnkvist om vad man bör tänka på vad gäller grundläggande ”fystänk” .  Under tiden fick alla tränare diskutera igenom alla åkare tillsammans och vad de bör ta hem och träna vidare på.  Alexander Vedenin, Regina Jensen och Sara Agnafors diskuterade i en egen grupp och sammanställde tillsammans en bedömning för varje åkare att ta med sig hem. Därefter var det dags att åka tillbaka till Skara för middag och sedan ytterligare träningspass.

Måndagen bjöd på tre träningspass för varje grupp samt teori av Regina. Kvällen bjöd på sällskapsspel innan alla somnade gott. Även tisdagen stod för tre träningspass. Träningspassen detta läger gav mycket utrymme för Alexander att jobba mycket enskilt med varje åkare då det var få på isen, någon som var uppskattat.   På tisdageftermiddag var lägret till ända och alla ungdomar reste vidare hemåt igen för att träna inför kommande tävlingar.

Publicerad: 2013-11-14

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Samarbetspartners

Sponsorer