Gå till innehåll
Svenska Konståkningsförbundet
Svenska Konståkningsförbundet

Carina Skoog ny Sportchef i Sveriges Olympiska Kommitté

Carina Skoog, som arbetat för Svenska Konståkningsförbundet i 24 år, går vidare i karriären och börjar arbeta som Sportchef i SOK från den 1 september 2013.

-Carina har varit stommen på vårt kansli under väldigt många år och det är så klart en stor förlust för oss men samtidigt ett otroligt fint erkännande av hennes kunskaper som sportchef, säger förbundets ordförande Katarina Henriksson och fortsätter:

- Carina kommer att fullfölja satsningen med våra toppåkare mot OS i februari 2014 i Sotji genom att arbeta kvar hos oss 25 % fram tills dess. Hon kommer i sin nya roll dessutom att vara vår sportchefskontakt i SOK.

- Detta har verkligen inte varit ett lätt eller självklart beslut att ta, det har känts oerhört tufft och vemodigt att tänka tanken att någon gång lämna jobbet här. Jag har blivit erbjuden att få arbeta kvar som Olympisk Headcoach fram till OS i Sotji, vilket var en förutsättning för att jag skulle tacka ja, berättar Carina Skoog för Skatesweden.se.

- Att jag dessutom får möjligheten att få konståkning som ”min” idrott i framtiden underlättade naturligtvis också mitt beslut. Jag har alltid tyckt och tycker fortfarande att jag har haft förmånen att få jobba med mitt drömjobb, att bland annat få jobba med elitutvecklingen för svensk konståkning. Jag har verkligen lagt ner hela min själ och lite till för att få till ett så bra stöd som möjligt för våra elitsatsande konståkare och deras tränare, fortsätter Carina.

- Att vi ska ta mästerskapsmedaljer på seniornivå i singel och återta VM-guldet i synkro är en stor drivkraft för mig och då är det inte frågan OM vi ska göra det utan NÄR. Min förhoppning är att vi ska kunna lyckas med detta redan denna säsong, avslutar Carina Skoog.

Svenska Konståkningsförbundet önskar Carina all lycka med sitt nya uppdrag och ser framemot ett gott samarbete med vår Topp- och Talanggrupp.

Publicerad: 2013-06-04

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Samarbetspartners

Sponsorer