Gå till innehåll
Svenska Konståkningsförbundet
Svenska Konståkningsförbundet

Guld vid internationell isdanstävling i Riga

Guld till svenskt isdanspar! Helgen den 6-8 maj var isdansarna Malin Malmberg och Thomas Nordahl från Östermalms KK i Riga och tävlade i Volvo Open Cup. En rolig tävling med massa deltagare och i alla mjölig kategorier. Här berättar de om sin resa.


Vi åkte från Stockholm med båt på torsdag eftermiddag. På fredag var det dags för träning, en halvtimmes istid tillsammans med en del singelåkare, några från Sverige.

Efter det var det bara golvträning fram tills tävlingen på lördag eftermiddag, då vi skulle tävla i vår Short Dance. I Seniorklassen var det två par, vi från Sverige och ett par från Ryssland. Det gick bra, men det var lite nervöst och vi ledde inför söndagen.

Söndag var det så dags för Fridansen. Ryssarna åkte till Rysk folkmusik och vi åkte till tango från filmen Mr. & Mrs. Smith. Början var lite nervös, men efter det långa lyftet släppte det och vi åkte med inlevelse och flyt. Det ledde till att vi vann på 71.98 poäng med god marginal till tvåan. Det var en rolig och lärorik resa!


Foto: Ewa Stavenow

Publicerad: 2011-05-17

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Samarbetspartners

Sponsorer