Gå till innehåll
Svenska Konståkningsförbundet
Svenska Konståkningsförbundet

Förbundsordförande hyllar Team-SM och Alexander Majorov!

SKF:s förbundsordförande vill med en personlig hälsning hylla såväl arrangören av Team-SM som vår bronsmedaljör från JVM - Alexander Majorov, Luleå KK.


Tack Mölndals KK för ett proffsigt arrangemang av Team SM 2011!

En sådan helg! Starten på den här helgen kunde knappast vara bättre. Ett brons på Junior-VM av Alexander Majorov! Strålande! Äntligen har vi knipit en medalj på ett internationellt mästerskap i konståkning! Det här är något som vi kan glädja oss över i hela Sverige.

Med en sådan inledning var stämningen på topp redan från början i Åby isstadion som var fullsatt hela helgen. Från SKF:s styrelse var förutom jag även Eva Hermansson och Lotta Zaring på plats. Årets Team-SM bjöd på flera upplevelser, där vi som publik blev överraskade. Det är en konst att hitta nya koreografiska moment som skapar en aha-upplevelse. Det fick vi se i helgen och nu håller vi tummarna för Team Convivium och Team Spirit som åker till JWCC i Neuchatel, Schwei till helgen. Team Surprise och Team Boomerang laddar nu inför VM i Helsingfors, Finland och därmed inleds ett verksamhetsår med Teamåkning i fokus. Allt för att vässa oss inför VM på hemmaplan 2012.

Styrelsen har utsett Katarina Henriksson att leda arbetet med Team-VM 2012 tillsammans med bl.a. de kunniga arrangörerna inom internationella teamtävlingar i Göteborg. Nu börjar arbetet på helfart, med start i Helsingfors, där vi ska göra reklam för Team-VM 2012.

Vad som behövs för att vi ska lyckas, är mera is och förutsättningar att träna på våra egna villkor. Det var en fröjd att komma till den nyrenoverade Åby Isstadion och se ett levande exempel på ett lyckat samarbete mellan konståkningen, ishockeyn och kommunledningen. Här har kommunen tagit ledningen fullt ut för att styra så att besluten följer de riktlinjer de satt upp för en likabehandling av de olika idrotterna. En kompetent styrelse inom MKK och en klok ledning inom kommunen har lett till att vi här har ett strålande exempel, som resten av Konståkningssverige med fördel kan hänvisa till.

Avslutningsvis vill jag å styrelsens vägnar tacka MKK för det här professionella arrangemanget, där inget hade lämnats åt slumpen och där hela hjärtat var med!

Maria Meyer-Martins, ordförande

Svenska Konståkningsförbundet

 

Publicerad: 2011-03-08

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Samarbetspartners

Sponsorer