Gå till innehåll
Svenska Konståkningsförbundet
Svenska Konståkningsförbundet

Dags att söka bidrag från Idrottslyftet!

Nu är det dags att söka medel från Idrottslyftet säsongen 2010-2011. Nytt för i år är att det söks via föreningarnas inloggning i IdrottOnline. Sista ansökningsdag är den 15 augusti 2010.

 

Anledningen till att Svenska Konståkningsförbundet valt att gå över till IdrottOnline för administrationen av Idrottslyftet, är att både föreningar och förbundskansliet ska minimera administrationen runt Idrottslyftet, såväl ansökningsförfarandet som redovisningen. Nytt för i år är även att det är Breddkommittén som ansvarar för Idrottslyftsmedlen.

Svenska Konståkningsförbundet har även säsongen 2010-2011 valt att dela in Idrottslyftet i två områden - Breddprojekt (som söks nu) och Utbildningsbidrag (söks efter genomförd utbildning). De Breddprojekt som finns fördefinierade i IdrottOnline är de områden som ligger i linje med målen Årsmötet 2010 beslutat om, och som förhoppningsvis leder till att fler barn och ungdomar får möjlighet att prova på konståkning samt att fler väljer att stanna kvar inom vår fantastiska idrott. Det går självklart även att söka andra projekt, och då använder man kategorin "Övrigt". De kategorier som är fördefinierade är:

  • Arrangörsbidrag Elitserien
  • Fler discipliner (paråkning, isdans, solodans)
  • Material (hyrskridskor, hoppsele mm)
  • Pojksatsning
  • Sammandrag i distriktet
  • Showgrupp
  • Teamåkning
  • Övrigt

Varje förening får inkomma med max tre (3) breddansökningar.

Sista dag för ansökan av Breddprojekt är 15 augusti 2010 (samma dag som LOK-stödsansökan för VT 2010 ska vara inne). Besked om bidrag beviljats eller inte, kommer i september.

- Vi är fullt medvetna om att det blir lite kort om tid och är mitt i semestern för de flesta, men föreningarna kan alltid göra en översiktlig ansökan och ange område, hur mycket bidrag de ansöker om samt syfte, och komplettera med övriga uppgifter lite senare, säger Malin Jarl, Projektledare för Idrottslyftet.

Klicka här för manual om Idrottslyftet i IdrottOnline Länk till annan webbplats..

Rena systemfrågor om IdrottOnline besvaras av RF:s support (www.idrottonline.se, fliken "Stöd för användare"), övriga frågor om Idrottslyftet besvaras av Malin Jarl.

Välkomna med er förenings Idrottslyftsansökan!

Publicerad: 2010-07-14

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Samarbetspartners

Sponsorer